Kevesen ismerik fel a piros ribizli fekete párját, és nem is gondolnák, hogy a gyümölcsleveken, teákon látható „black currant”, amit látnak. Az íze mindenképp markánsabb, mint piros párjának, talán savanykásabb, fanyarabb, de ettől függetlenül érdemes (sőt kell!!!) fogyasztani, a szezonban akár minden nap!
A nők többsége számára nem csak nyáron jelent problémát a narancsbőr, és igen sokan hajlandóak óriási összegeket költeni gépekre, speciális krémekre. Azonban van egy jó és egy rossz hírünk: a rossz, hogy a csodagépek, krémek nem nyújtanak tartós hatást, hacsak nem alkalmazzák őket folyamatosan, a jó viszont, hogy vannak olcsóbb és a napi rutinba jobban beleilleszthető megoldások is, amelyekkel tartósan javulhat a helyzet.
A méhpempő fehéres, zselés váladék, íze savanyú, szúrós, enyhén cukros. Életelixírként azért emlegetjük, mert több, mint 150 olyan összetevőt tartalmaz, amely jó hatással van az emberi szervezetre. Az egyik legerősebb természetes gyógyhatású anyag, sokféle nyomelem, ásványi só és vitamin is kimutatható benne. Használható megelőzésre, és egyes betegségek kezelésében is hatásos.
A mai világban egy-egy betegség esetén hamarabb gondolunk az antibiotikumokra és egyéb tablettákra, mintsem a természet adta gyógymódokra, pedig régen is a növények jelentették a megoldást a betegségekre. Háromszáz évvel ezelőtt nem volt gyógyszeripar, a betegségeket növényekkel kezelték és a mai napig számos újabb kutatás igazolja is a népi orvoslás megalapozottságát. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a gyógyszerek hatóanyagait ma is nagyrészt a gyógyfüvekből nyerik.
A gyömbérfélékhez tartozó kurkuma nem összetévesztendő a sáfránnyal, annak ellenére, hogy indiai sáfrányként is emlegetik. Ráadásul nem is a sáfránynak, hanem a gyömbérnek közeli rokona. Főként fűszernövényként használják hazánkban, de rengetegféle gyógyhatása ismert, ezért érdemes beszerezni a kurkumát egyéb készítmények formájában is.